Jeg er min egen trenings motivator!

Jeg elsker og trene!! Trentrenetrene! Det finnes ikke mye deiligere enn den følelsen man har når man har klart og pustet og kjempet seg igjennom nok en tøff treningsøkt! Følelsen etterpå når man rusler rundt i matbutikken og bare har lyst på sunne matvarer... Følelsen man har når man kan legge seg på sofaen med god samvittighet... Jeg snakker om DEN følelsen! 

Den følelsen har vært fraværende en stund men for 3 uker siden fikk jeg endelig oppleve den igjen! Da jeg var 6 mnd på vei ga jeg opp treningstudioet pga bekkensmerter... Så kom lillegutt og bekkenet mitt ble enda verre så den eneste treningen kroppen min har fått er lange trilleturer med vakringen <3 For tre uker siden flyttet vi til Oslo og jeg byttet medlemskap fra Elixia til senteret som er rett utenfor her. Endelig kan kroppen min trene igjen...Jeg og lille er på en lang trilletur hver dag...  Han storkoser seg i vognen og sover som en sten... Etter trilletur og småærender jeg ofte legger opp på veien så avslutter vi på treningstudioet... Barnepass-GENIALT! Liam storkoser seg, leker og sjarmerer damene i senk mens mammsen får svettet litt! 

Jeg dør litt av og legge ut dette bildet og kunne imponert mer om jeg tok bildet før jeg hadde drukket tre kaffe latte og spist en stor frokost meeen jeg vil motivere meg selv! På så kort tid kan jeg allerede skimte magemusklene og magen som var megagiga stor er borte... Nåer det ikke sånn at jeg syns magen min er flat og full av muskler MEN jeg er fornøyd!!  -Fornøyd med tanke på at jeg fikk baby for fem mnd siden! Selfølgelig som alle andre jenter blir man aldri helt fornøyd og det er alltid ting som kan forbedres men jeg føler meg nesten i bedre form idag enn det jeg gjorde før jeg ble gravid! Og når jeg idag tittet meg i speilet og ser at kroppen min gir meg resultater på treningen så får det meg til og ville løfte enda litt tyngre, løpe enda litt lengre og spise enda litt sunnere! Denne sommeren skal jeg klare og gå en sixpack i møte ;) Jeg lærte meg noe da jeg gikk gravid, jeg lærte meg og elske kroppen min! Før strevde jeg etter og være tynn... Strevde etter og være muskuløs og brukte mange timer hver dag på og være misfornøyd med kroppen min! Det var kvelder jeg ikke ville gå ut og det var dager jeg bare ville "sove meg tynn"... Jeg trente masse men ble aldri fornøyd... Jeg tror mange jenter kjenner seg igjen...

Noe skjedde med meg da jeg ble gravid... Jeg skjønte hvor viktig kroppen er, ikke utseende men fysikken! KROPPEN MIN HAR LAGET ETT BARN! Mitt kjøtt, mitt blod! Det eneste jeg brydde meg om var dette lille frøet i magen min... I starten var jeg redd for strekkmerker, i slutten var jeg mer sjokket over at dem aldri kom, idag skjønner jeg ikke hvorfor akkurat DET var så viktig! At kroppen min er i stand til og skape noe så vakkert er helt uforståelig for meg idag! Livet mitt har fått en ny mening... Det er ikke om og gjøre og være tynnest, penest eller mest "feilfri"... Det som er viktig for meg idag er og være mamma og være SUNN! Denne kroppen skal være sterk og frisk, den skal etterhvert bære frem flere barn og ikke minst bli gammel slik at jeg kan være her lengst mulig med barna mine! Om jeg har noen kg for mye/for lite er liksom ikke fokuset lengre... Jeg blir irritert på meg selv når jeg tenker hvor mye tid jeg har brukt på og være misfornøyd... Slankekurer jeg har torturert kroppen min med... 

Etter at Liam kom til raste kiloene og dette ble kommentert og folk bekymret seg... Nå var det liksom blitt feil og være tynn også... Jeg som var kjempeglad for og ha fått "kroppen min tilbake" og hadde ønsket meg et komplement fikk heller kommentarer som "stakkars deg, spiser du, huff nå ser du syk ut..." Jeg var blitt mamma, hadde akkurat født en baby, fokuset mitt var på denne krabaten og jeg skal ærlig innrømme at maten ble litt "glemt" i starten... Nå har jeg mer eller mindre kommet meg ut av denne "ammetåka" og fått tilbake noen kg på kroppen! Jeg er selfølgelig mer fornøyd med det men det som sjokkerer meg er hvor mye meninger alle andre skal ha om meg... om Min kropp!  Jeg mener at man skal være fornøyd når man føler seg som best! Samma hva folk mener, hva vekta viser, eller media viser... Og jeg syns folk skal slutte og fokusere så mye på hvordan andre ser ut, bruke andre som motivasjon, streve etter og se ut som jenter på bilder osv... Hvorfor ikke bare være din egen motivator? Du er den eneste i din kropp, du er den eneste som kan gjøre noe med den og du er den eneste som virkelig vil sitte igjen med resultatet!

Vet egentlig ikke hva jeg skulle frem til med dette innlegget... Da jeg begynte og skrive raste det litt i tastaturet :p Anyyyyyway...

Med ett sundt kosthold, trening og indre glede vil jeg leve mye lengre! Og med meg selv som motivator vet jeg at målene vil bli nådd!

26 kommentarer

Vilde

07.feb.2012 kl.20:45

Veldig inspirerende og klokt innlegg! Likte å lese og er veldig enig. Men jeg har ikke helt klart å legge bort all fokuset på kropp etter jeg fikk barn, men innser også at det viktigste er at kroppen er sunn, og hvor fantastisk det er at den kan bære frem et barn.

Lene

07.feb.2012 kl.21:03

Herlig innlegg, og sååå bra at du kan si at du er fornøyd!!:) Nå blir det stadig mer fokus på viktigheten med å trene og det å ha en stram, frisk kropp, enn det å være tynn og spinkel. Jeg er selv slank med en litt kraftig bygning, men en del muskler. Etter jeg har blitt eldre og fått samboer, og etter at vårt forhold har blitt så sterkt, så har selvtilliten min også økt. Deilig følelse :)

Mor Maya

07.feb.2012 kl.21:30

Synes du er kjempeflink jeg,Til at det "bare" er 5mnd siden du fikk barn til det resultatet er skikkelig bra og ike minst motivasjon nok for meg,det er straks 2år siden jenta mi ble født og jeg har blitt treningsnarkoman først nå for jeg har ikke eid ork til å begynne før nå.Har trent ganske effektivt i snart 5uker nå og gleder meg til å få tilbake kroppen min med litt ekstra.Resultater har det allerede blitt,men langt ifra så markert og vakker som din mage er selv om jeg alltid har vært tynn med markerte linjer. Nå får jeg bare enda mer lyst å trene for slik vil jeg også bli igjen:)

Renate

07.feb.2012 kl.21:40

Kjæmpe flott innlegg! Du har så rett, helt sikker på at du er en stor motivasjon for andre som har født :) Flott blogg og du er en flott jente ( dame? :P) :) Jeg skal forresten til din hjemby neste helg, glede mæ :)

Silje

07.feb.2012 kl.23:56

Du er vakkker!! :) Drit i andre og nyt kroppen din!! Jeg har selv fått to søte små, og tar ting som de kommer ;) Å være mor er trening i seg selv, alt man ellers får tid til er ekstra ;) Igjen, du har en flott kropp og mage!!!!

08.feb.2012 kl.11:12

litt hermings etter anettemarie sitt nylig innlegg.....med tilsvarende mage bilde :)

SpEzY

08.feb.2012 kl.12:15

Vilde: Fokuset på kropp vil nok aldri forsvinne og jeg har fortsatt det, men måten man behandler kroppen sin for og oppnå di målene man ønsker har endret seg :)

SpEzY

08.feb.2012 kl.12:16

Lene: Takk! Så godt og høre at du har en sambo som får deg til og føle deg fantastisk! Det er så viktig =) Og jo mer selvtillit man utstråler jo mer tiltrekkende er man ;)

SpEzY

08.feb.2012 kl.12:19

Mor Maya: Åh tusen takk:D Det er jo aldri for sent og starte treningen og bare det at du har trent effektivt i fem uker uten og hoppe av igjen betyr jo at det er en del av din livstil! Du er sikkert kjempe flott! :) Lykke til med treningen, kanskje du også går en six pack i møte til sommeren? ;)

SpEzY

08.feb.2012 kl.12:19

Renate: Så koselig tilbakemelding! :) Kos deg i Bodøøøøø :D

SpEzY

08.feb.2012 kl.12:20

Silje: nåw,takk :D Oh ja, man får kjørt seg ved bare og være mamma :p

SpEzY

08.feb.2012 kl.12:23

Anonym: Hehe... Vil vel si at det heller hadde vært litt spesielt om bloggene våre ikke inneholdt innlegg med like temaer i og med at vi begge skriver om mammatilværelsen, har fokus på trening, sundt kosthold og er bestevenninner ;) "hermings" var vel et begrep man fikk høre da man var 14 år og var uheldig og komme på skolen i samme bukse som venninnen... ;)

Ida

08.feb.2012 kl.14:36

Wow, du ser virkelig fantastisk ut!! :)

Vibece

08.feb.2012 kl.16:27

Den magen der skal du så absolutt være fornøyd med. Jeg så ikke sånn ut FØR jeg ble gravid engang :p

Ingvill

08.feb.2012 kl.19:25

FYTTIKATTA for en kropp!! :D DEN skal du være stolt av ;) Nesten så jeg ønska jeg ble gravid og fødte, for å kunne se resultatene såpass tydelig på kort tid..

Morsomt å følge deg og lilleprinsen din :) Du virker som ei hærlig jente, nordleninger er best!

08.feb.2012 kl.21:29

Jeg kommenterer aldri blogg, men dette måtte jeg bare kommentere. Var utrolig godt skrevet. Voksent og gjennomtenkt. Det er helt ok å ønske seg en flott kropp, det ønsker vi jo alle. Men det faktum at du skriver at det er sunn og god mat i tillegg til trening som er veien, er utrolig bra!!! Ingen fasting eller lignende.. Supert innlegg!!!

SpEzY

08.feb.2012 kl.23:32

Ida: Ehm, takk :D

SpEzY

08.feb.2012 kl.23:33

Vibece: Tusen takk!! Magen din er sikkert fin ;)

SpEzY

08.feb.2012 kl.23:34

Ingvill: Hjelpes, blir helt brydd av kommentarene :p Men tusen takk! Koselig og høre at du følger med (ja vi nordlendinger er best ;)) hehe

SpEzY

08.feb.2012 kl.23:36

Anonym: Takk for at du "ser" innlegget mitt! Det er som sagt bare kosthold og trening som virkelig gir gode resultater... Desverre har veldig mange "alt for dårlig tid" og hiver seg på korte sultekurer som ikke gjør annet enn skade... Takk igjen:) Og koselig at du tok den tiden og kommentere ;)

Brit

09.feb.2012 kl.13:28

Etter du har blitt mor har du forandret syn på hvor viktig utseende er i forhold til før? Når man googler navnet ditt kommer jo noen mindre classy bilder fra vi menn opp, og er dette noe du ville gjort igjen nå etter du er blitt mamma? Eller angrer du?

Du har jo relativ store innlegg, er det noe du ville gjort annerledes, eller trives du med det? jeg vurderer selv og ta silikon, ikke så store da, vil ha det naturlig, (hvis man kan kalle det det da :D) men er egentlig litt usikker på om jeg har guts nok til å gjøre det....

har du noen tanker rundt de valgene man tar i "ung" alder versus senere liv og rollen som mor?

Fin blogg btw!! :)

Mor Maya

09.feb.2012 kl.22:37

Ja håpet er der,men kan allerede skryte på meg å si jeg begynner å merke at figuren tar en ny vri.Moro med trening når man ser resultater:)

SpEzY

13.feb.2012 kl.12:02

Mor Maya: Hærlig og høre ;)

SpEzY

13.feb.2012 kl.12:11

Brit: Har nok ikke endret syn for jeg syns det er like viktig og føle seg vel og fin i hverdagen nå som før... Men jeg har jo blitt eldre og stilen forandrer seg ;)

Det er mye som jeg tenker jeg skulle hatt ugjort idag men jeg kan ikke klandre eller angre meg for det. Når jeg gjorde det DA var det meg... Det var JEG som ville og JEG som gjorde... Så jeg velger og ikke angre, heller være glad for at tidene forandret meg og jeg er mer voksen idag ;)

Jeg trives med meg. Men jeg hadde ikke trengt så store fordeler, men jeg orker heller ikke tanken på og operere meg igjen så da får det bare være!

Men og anbefale andre fra eller imot og ta innlegg kan jeg ikke gjøre... Om DU har lyst og har tenkt godt igjennom det, hvorfor ikke? Om du er usikker ville jeg ventet til man var sikker :)

Det er stor forskjell på meg fra før jeg ble mamma til nå! Men det har også mye med alder og gjøre... For fem år siden var jeg bare 19-20 år mens nå er jeg snart 25... Det er vel i disse årene man "blir voksen" ...

Catrine

28.feb.2012 kl.04:09

Flott innlegg!

Er utrolig mye fokus på kropp, overalt. enten er man for stor, eller for tynn. vet hvordan det er å få kommentarer på at man er for tynn, da jeg var litt undervektig rundt 13-18 års alderen(har nå en normal vekt etter trening og tilrettelagt kosthold, heldigvis!), ikke noen spesiell grunn, annet enn gener og litt nedsatt matlyst i perioder :) min mor var også veldig tynn i ung alder. det som var sårt var at "alle" hadde behov for å kommentere dette, og var iallefall ikke redde for å spørre rundt det. fikk flere kommentarer fra tanter, mødre til vennene mine osv. "spiser du ikke du da?? er jo så tynn!" "får du ikke mat?" "du har vel ikke spiseforstyrrelser?" husker jeg ble veldig lei meg når dette pågikk. mener at slike kommentarer er like sårende som å si "oj, du har lagt på deg" eller "jøss, mat får du iallefall nok av". spesielt for unge jenter er dette med vekt og kropp et veldig sårt emne.

ble litt lengre kommentar enn jeg tenkte, men ville bare si at du er et utrolig godt forbilde for unge jenter! er viktig med trening og sunt kosthold, ikke bare at man må være tynn :)

og til slutt: YOU LOOK SMASHING!! ;)

Nina

11.mar.2012 kl.21:33

Så utrolig fin kropp og et bra skrevet innlegg! Synd at folk var så negativ til at du hadde fått kroppen din tilbake, men så bra at du hever deg over de og er fornøyd med deg selv! :) Så lurer jeg bare på hvordan du har trent for å få den magen? Har du trent isolerte mageøvelser eller basisøvelser som knebøy, markløft o.l?

Du er herved min nye treningsmotivasjon, skal lagre dette innlegget å se på det når jeg har mer lyst til å ligge på soffaen enn å trene ;) :)

Skriv en ny kommentar

hits